29 Ocak 2014 Çarşamba

AŞKI EN GÜZEL ANLATAN YAZARLAR VE ROMANLAR...

Sevgililer günü hazırlıklarımız devam ediyor.Bu günde aşkı en güzel anlatan ve yazan yazarlarımızdan ve en beğenilen kitaplarından bahsedeceğim.Bir kaç tanesini okuyup hayalinizdeki aşkı yaşayabilirsiniz.Bazen acımasız ve zor bir hayat yaşadığımız doğru.Hiç olmazsa sevgililer gününde böyle güzel kitaplar okuyarak kısa bir anda olsa mutluluğun ve romantizmin keyfini çıkarabiliriz.Zor bir günün ardından yapılan bir masajın vücudu dinlendirmesi gibi okuduğunuz bu kitaplarda ruhunuzu canlandıracak.
Aşkı en iyi anlatan yazar olarak ilk sırayı Judıth Mcnaught alıyor.Daha çok tarihi aşk romanları tarzında olan,düklerin-düşeslerin dünyasında geçen,zengin ve yakışıklı erkek karakter ile asi ve çekici kadın karakter arasındaki arzu,aşk ve çekişmeleri anlatan sıcacık romanlar. En beğenilenler;








Diğer yazarımız,Julie Garwood.Onun da romanları Judith'in tarzına çok yakın.Birinden hoşlanan diğerini de sever.En tutulan kitapları;Gelin ve Düğün.
Son çıkan Güllere sor ile Güller ve Gelinler de çok sevildi.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  Güncel hayata daha yakın ve sinema tadında roman okumak isteyenlere de David Nicholls'u önerebilirim.Kitapları sinemaya uyarlanan yazar aşk ve bağlılık duygusunu öylesine içten anlatıyor ki kitabı bir türlü elinizden bırakamıyorsunuz .Dexter ve Emma benim uzun yıllar unutamayacağım karakterler. Birsoru bir aşk ise son kitabı.                                                                                                                                                    
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Türk yazarlardan aşkı en iyi anlattığına inandığım bir kaçı;
Nermin Bezmen,Canan Tan,Vefa Enver ve Fatih Murat Arsal
Nermin Bezmen çok tutkulu bir kadın yazar.Onun kitaplarında aşk daha dişi ve daha saldırgan.Aşkı için her şeyi yapan ve aşkı-şehveti -tutkuyu doyasıya yaşayan biraz da cüretkar karakterleri var. Yaşanmış şavaşlar ve zorluklar da konuya yedirilerek harika kitaplar ortaya çıkarıyor.Yakında Kurt Seyt ve Şura dizi oluyor.Kitabı okuyanlar mutlaka diziyi izlemek isteyecektir.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              Canan Tan ise aşkı daha kırılgan,fedakarlık isteyen  ve yüceltilmesi gereken bir duygu olarak anlatıyor.Aşkın sevgiyle içiçe olduğunu hissediyorsunuz.Sizi alev alev yakan değil de içten içe ısıtan bir duygu olduğunu hissediyorsunuz.

Onun "En son yürekler ölür" ve "Piraye"adlı kitapları beni çok etkiledi.                                                           Vefa enver ve Fatih Murat Arsal ise yeni nesil yazarlarımız.Vefa Enver,daha muzip,sempatik ve genç kız tavrıyla aşka yaklaşırken,F.Murat Arsal,daha erkeksi ve seksi romanlar yazıyor.Hakimiyeti kadının aldığı romanlar Vefa Enverden,erkeğin aldığı romanlar Murat Arsalden,okuyup yorum yapmak sizden.





10 yorum:

  1. bu tarz romans kitaplarını çok okudum ama julie garwood candır !!! ikinci sırada judith mcnaught... gelin en güzeli sonra düğün...bu arada henüz bilmiyorsan pamela clare'nin teslimiyet, günahkar ve henüz benim de okumadığım aşka adanmış bir gün serisiyle de tanışmalısın... kapaklarındaki saçmalıklara bakma, cidden çok başarılı...

    YanıtlaSil
  2. Önerileriniz için teşekkürler,dikkate alacağım.

    YanıtlaSil